Dag verpest door pijn in schouder (verschillende pijnbestrijding)

Wanneer je pijn hebt in de nek of de schouders, dan kan dit zeer vervelend zijn. De hele dag kan er door worden verziekt. Niet bepaald prettig natuurlijk. Als je eens een dagje last hebt van de nek of de schouders, dan is dat nog wel te overzien. Het wordt pas echt vervelend als men er dagelijks mee te maken krijgt. Dan is het iets wat echt in de weg kan komen te staan van een gelukkig leven. Mensen blijven vervolgens ook thuis en melden zich ziek, of nemen een pijnstiller tegen pijnbestrijding van de klachten. Maar om nu dagelijks pijnstillers te slikken is iets dat veel mensen ook niet zien zitten.

schouderBij pijn in de rug, nek of schouders wordt nog wel eens gedacht dat rust de oplossing is. Alhoewel rust in sommige gevallen kan helpen, is beweging juist vaak ook belangrijk. Overleg dit overigens wel altijd met een arts of fysiotherapeut. De klachten kunnen namelijk ook ontstaan door een verkeerde houding, bijvoorbeeld het ‘hangen’ achter de computer is daar een bekend voorbeeld van. Er zijn diverse mensen die hun klachten aanzienlijk hebben verminderd door bijvoorbeeld hun computerscherm wat te verhogen, door er bijvoorbeeld een paar boeken onder te zetten. Door langdurig verkeerd achter een beeldscherm te zitten, kunnen veel klachten ontstaan. Natuurlijk zijn alle klachten verschillend en moet er per geval bekeken worden waar de klachten vandaan komen.

Rugklachten kunnen ook ontstaan doordat iemand onder grote stress staat, bijvoorbeeld op het werk. Voldoende ontspanning kan ervoor zorgen dat klachten verdwijnen. Laat de klachten altijd door een arts beoordelen.